Polityka prywatności

Niniejszy dokument opisuje zasady funkcjonowania serwisu internetowego (dalej: „serwis”) dostarczanego przez AttHost sp. z o.o. (dalej: „Spółka”), w zakresie plików cookies, znaczników pikselowych i innych danych informatycznych (dalej łącznie: „pliki cookies”). Adresatem tego dokumentu są przede wszystkim osoby korzystające z serwisu. Jeżeli chcesz zapoznać się z zasadami przetwarzania danych osobowych w ramach usług świadczonych przez Spółkę, zachęcamy do odwiedzenia strony https://www.atthost.pl/RODO, gdzie znajdują się informacje dedykowane dla usługobiorców świadczonych przez Spółkę usług.

Tożsamość i dane kontaktowe administratora

Administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach serwisu jest AttHost spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Płocku (KRS: 0000531899).

Kontakt z administratorem możliwy jest za pośrednictwem:

Inspektor Ochrony Danych

Informujemy, że wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych. Funkcję Inspektora Ochrony Danych w Spółce pełni Daniel Trędkiewicz.
Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Spółki w sprawach związanych z ochroną danych osobowych możliwy jest za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres iod@atthost.pl.

Czym są pliki cookies?

Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe, które są przechowywane w przeglądarce lub pamięci urządzenia użytkownika strony internetowej (komputera, laptopa, telefonu itp.). Są one powszechnie stosowane w celu usprawnienia działania stron internetowych, zwiększenia ich wydajności, kierowania spersonalizowanej komunikacji marketingowej oraz w celu dostarczania informacji administratorom stron na potrzeby analityczne.

Pliki cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny administratora strony internetowej (cookies własne) lub przez systemy teleinformatyczne podmiotów trzecich współpracujących z administratorem strony internetowej (cookies podmiotów trzecich).

Niektóre pliki cookies usuwane są po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej (cookies sesyjne), a niektóre, w przypadku ponownej wizyty użytkownika na stronie internetowej, pozwalać będą na rozpoznanie urządzenia użytkownika końcowego i dostosowanie strony internetowej do jego preferencji (cookies stałe).

Z zasady pliki cookies nie pozwalają na identyfikację użytkownika strony internetowej, jednakże w pewnych sytuacjach, w połączeniu z innymi informacjami, pliki cookies mogą stanowić dane osobowe.

Cele, podstawa prawna oraz okres przetwarzania informacji w ramach serwisu

W ramach serwisu, pliki cookies, które nie są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu, pozostają zablokowane do czasu wyrażenia przez użytkownika zgody na ich stosowanie. Zgoda stanowiąca podstawę prawną przetwarzania danych osobowych w ramach cookies innych niż niezbędne, pozyskiwana jest za pośrednictwem narzędzia do zarządzania plikami cookies (art. 6 ust. 1 lit a RODO w zw. z art. 173 i 174 ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne).

W ramach serwisu możemy stosować następujące pliki cookies, w zależności od udzielonej przez Ciebie zgody:

Niezbędne pliki cookies. Są one niezbędne do funkcjonowania strony internetowej, które zawsze muszą być aktywne. Są one stosowane w odpowiedzi na działania podejmowane na stronie, takie jak na przykład uzupełnianie formularzy, logowanie do Panelu Klienta, przekazywanie informacji o zgodzie lub sprzeciwie w zakresie określonych plików cookies. Ewentualna ich zmiana przez ustawienia przeglądarki może skutkować zablokowaniem pewnych elementów strony internetowej. Są one zawsze aktywne i nie ma możliwości ich wyłączenia poprzez narzędzie do zarządzania plikami cookies. Mogą one zostać wyłączone przez ustawienia przeglądarki, ale może to sprawić, że serwis nie będzie funkcjonować prawidłowo.

Funkcjonalne pliki cookies. Ich rola polega na zbieraniu informacji pozwalających poprawić efektywność czynności, które są prowadzone w serwisie. Dzięki tym plikom cookies możemy dostosować działanie strony do potrzeb i preferencji odwiedzających ją użytkowników, na przykład poprzez zapamiętanie dokonanych wyborów na naszej stronie internetowej.

Analityczne pliki cookies. Odpowiadają za zbieranie informacji o sposobie korzystania z serwisu. Pozwalają lepiej zrozumieć działanie naszej witryny internetowej oraz pozyskiwać informacje na temat tego, które jej podstrony są najbardziej popularne i w jaki sposób użytkownicy poruszają się po serwisie. Dzięki tym plikom cookies możemy lepiej dostosować serwis do oczekiwań użytkowników, zliczać wizyty i otrzymywać informacje o źródłach ruchu na naszej witrynie.

Marketingowe pliki cookies. Odpowiadają za prawidłowe działanie i optymalizację systemów związanych z działaniami reklamowymi. Informacje z tych plików mogą być udostępniane reklamodawcom, tak aby publikowane w ich serwisach reklamy były odpowiednio dopasowane do oczekiwań użytkownika. Pozwalają one na lepszą personalizację prowadzonej komunikacji.

Społecznościowe pliki cookies. Pozwalają udostępniać przygotowane przez nas treści za pośrednictwem zewnętrznych mediów społecznościowych, a także powiązać konta w takich mediach z naszą stroną i jej funkcjonalnościami. Odpowiadają również za rejestrację czynności użytkownika, a pozyskane przez nie informacje mogą być użyte na potrzeby działań reklamowych w poszczególnych mediach społecznościowych.

W ramach plików cookies możemy pozyskać informacje takie jak: (1) indywidualny identyfikator użytkownika, (2) adres IP, (3) informacje o systemie operacyjnym oraz przeglądarce internetowej, (4) informacje o przeglądanych podstronach, (5) informacje o źródle pochodzenia użytkownika – źródle wejścia na stronę Spółki, (6) informacje o przybliżonej lokalizacji użytkownika ograniczone do miejscowości, (7) informacje o języku, w którym użytkownik wyświetla serwis, (8) informacje o czasie spędzonym w serwisie oraz (9) inne informacje o sposobie korzystania z serwisu przez użytkownika i przeglądanych podstronach. Ustawienia cookies innych niż sesyjne zapisywane są przez okres jednego roku od wyrażenia zgody. Po tym czasie ustawienia plików cookies wymagają ponownego wyboru za pomocą narzędzia do zarządzania plikami cookies. Możesz w dowolnym momencie zmienić swoje ustawienia cookies za pomocą narzędzia, do którego link znajduje się w dolnej części polityki prywatności.

Narzędzia zewnętrznych dostawców – odbiorcy danych

W ramach serwisu w wymienionych powyżej celach, możemy wykorzystywać następujące narzędzia dostarczane przez zewnętrznych dostawców, którzy są jednocześnie odbiorcami informacji z plików cookies użytkowników serwisu:

Google Analytics, którego dostawcą jest Google Ireland Limited (Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin 4, D04 V4X7, Irlandia). Google Analytics to internetowe narzędzie do analizy statystyk serwisów WWW.

Google Ads, którego dostawcą jest Google Ireland Limited (Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin 4, D04 V4X7, Irlandia). Google Ads to serwis reklamowy Google umożliwiający wyświetlanie linków sponsorowanych w wynikach wyszukiwania wyszukiwarki Google i na stronach współpracujących w ramach programu Google AdSense, sprzedawane w modelu CPC i CPM.

Google Tag Manager, którego dostawcą jest Google Ireland Limited (Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin 4, D04 V4X7, Irlandia). Google Tag Manager to system zarządzania tagami, umożliwiający szybkie i łatwe aktualizowanie kodów śledzenia i powiązanych fragmentów kodu (tagów) w witrynie lub aplikacji mobilnej.

Meta Ads, którego dostawcą jest Meta Platforms Ireland Limited (Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4 Irlandia). Meta Ads to system reklamowy, który umożliwia reklamowanie się jednocześnie na platformie Meta (Facebook), Instagramie, Messengerze oraz Audience Network.

Adform, którego dostawcą jest Adform A/S (Silkegade 3B, ST. & 1., 1113 Kopenhaga, Dania). Adform jest narzędziem umożliwiającym wyświetlanie reklam cyfrowych na urządzeniach podłączonych do Internetu.

Microsoft Ads, którego dostawcą jest Microsoft Ireland Operations Limited (One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin, Irlandia 18, D18 P521). Microsoft Ads to narzędzie reklamowe, które zapewnia płatne reklamy za kliknięcie w wyszukiwarkach internetowych, a także w innych witrynach internetowych, aplikacjach mobilnych oraz filmach.

LinkedIn Ads, którego dostawcą jest Linkedin Ireland Unlimited Company (Wilton Place, Dublin 2, Irlandia). Linkedin Ads to narzędzie umożliwiające kierowanie reklam do użytkowników serwisu Linkedin.

Hotjar, którego dostawcą jest Hotjar Limited (Dragonara Business Centre 5th Floor, Dragonara Road, Paceville St Julian’s STJ 3141 Malta). Hotjar to narzędzie umożliwiające analizę zachowania użytkowników i ich sposobu poruszania się po serwisie.

W polityce prywatności każdego z dostawców dowiesz się więcej na temat tego, jak dostawcy wykorzystują dane gromadzone podczas korzystania z witryn i aplikacji swoich partnerów.

Dodatkowo, Twoje dane osobowe mogą być przekazywane do następujących kategorii podmiotów: podmioty świadczące usługi marketingowe, podmioty świadczące usługi reklamowe, dostawcy serwisów społecznościowych, podmioty świadczące usługi analityczne, podmioty świadczące inne usługi niezbędne do świadczenia przez Spółkę usług drogą elektroniczną.

Transfer danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy

W ramach korzystania z plików cookies część informacji może zostać przekazana do podmiotów świadczących usługi lub ich podwykonawców, którzy mają siedzibę poza Europejskim Obszarem Gospodarczym, tj. w Stanach Zjednoczonych. W dniu 10 lipca 2023 roku Komisja Europejska przyjęła nową decyzję stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych osobowych zapewnionych przez tzw. „Ramy ochrony danych UE-USA” (EU-US Data Privacy Framework). Na mocy tej decyzji Komisja Europejska stwierdziła, że wprowadzone przez Stany Zjednoczone Ameryki zmiany w swoim prawodawstwie zapewniają odpowiedni stopień ochrony danych osobowych przekazywanych przez podmioty prywatne i publiczne z terytorium Europejskiego Obszaru Gospodarczego do organizacji w USA, które zapewniają zgodność z nowymi „Ramami ochrony danych UE-USA”. Lista tych organizacji została opublikowana przez Departament Handlu USA (Data Privacy Framework Program). Przekazywanie danych do tych organizacji możliwe jest bez konieczności uzyskiwania dodatkowych zezwoleń, czy stosowania takich instrumentów prawnych jak standardowe klauzule umowne.

W zakresie podmiotów ze Stanów Zjednoczonych, które nie są wpisane do Data Privacy Framework Program, podstawą prawną transferu będzie zobowiązanie podmiotu, któremu Twoje dane osobowe zostaną ujawnione do stosowania postanowień standardowych klauzul ochrony danych wydanych na mocy decyzji wykonawczej Komisji Europejskiej 2021/914 z dnia 4 czerwca 2021 r. w sprawie standardowych klauzul umownych dotyczących przekazywania danych osobowych do państw trzecich na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679. Treść tych klauzul jest publicznie dostępna w Internecie w elektronicznej bazie danych aktów prawa Unii Europejskiej EUR-lex. Na mocy tych klauzul, wprowadzone zostały dodatkowe środki zabezpieczające związane z transferem danych poza Europejski Obszar Gospodarczy. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji, zachęcamy do kontaktu z Działem Obsługi Klienta.

Uprawnienia w związku z przetwarzaniem danych osobowych

W związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez Spółkę przysługują Ci następujące uprawnienia:

W celu skorzystania z powyższych uprawnień, skontaktuj się z Działem Obsługi Klienta Spółki. Ewentualne zastrzeżenia co do sposobu realizacji żądania możesz zgłaszać bezpośrednio do Inspektora Ochrony Danych.

Ustawienia warunków przechowywania i uzyskiwania dostępu do plików cookies

Warunki przechowywania oraz uzyskiwania dostępu do plików cookies możliwe są do określenia również za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym urządzeniu. Prosimy o zapoznanie się z instrukcją dla najpopularniejszych przeglądarek internetowych.

  1. Chrome
  2. Firefox
  3. Opera
  4. Safari
  5. Edge

Pozostałe informacje

Za wyjątkiem plików cookies niezbędnych, aktywowanie wszystkich pozostałych plików cookies jest całkowicie dobrowolne.

W ramach plików cookies możemy przetwarzać dane w sposób zautomatyzowany, poprzez dokonywanie oceny wybranych czynników dotyczących użytkowników serwisu, dzięki czemu możemy dokonywać analizy ich zachowania, co pozwala nam na lepsze dopasowanie wyświetlanych treści do indywidualnych preferencji i zainteresowań użytkowników.

Informacje o zasadach przetwarzania danych osobowych w Spółce są na bieżąco weryfikowane i w razie potrzeby uaktualniane. Z aktualnymi informacjami w tym zakresie możesz zapoznać się w serwisie. W razie dodatkowych pytań Dział Obsługi Klienta oraz Inspektor Ochrony Danych pozostają do Twojej dyspozycji.

Informacje w wersji z dnia 21.06.2024.

Ktoś właśnie zamówił na naszej stronie hosting
ZAMKNIJ

Poczekaj!

Nie odchodź z pustymi rękoma

Zostaw nam swój email i odbierz wyjątkowe bonusy:

Kod promocyjny
o wartości 10% na zakup hostingu
ORAZ Poradnik
"7 kroków aby zbudować swoją pierwszą stronę www"

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez AttHost Sp. z o. o. z siedzibą w Płocku przy Al. Marsz. Józefa Piłsudskiego 35, lok. 1, wej. nr 2, 09-407 Płock, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000531899, w celu wysyłania newslettera z informacjami marketingowymi. Klauzula informacyjna.
Wysyłając nam ten formularz zapisujesz się do newslettera akceptując regulamin. W zamian otrzymasz poradnik '7 kroków aby zbudować swoją pierwszą stronę www' oraz kod rabatowy w wysokości 10%.
Wprowadź poprawny adres e-mail
Ten adres znajduje się już w naszej bazie.
The security code entered was incorrect
Dziękujemy za zapisanie się!

Jeżeli chcesz otrzymać poradnik, a nie chcesz zapisywać się do newslettera napisz do nas na adres biuro@atthost.pl.

Nie dziękuję, nie interesuje mnie oferta AttHost